Как да използваме оценката на клиентите си?

Оценката на ескейп стаята е подарък, който можете да получите от клиентите си, без значение дали тя е положителна, отрицателна или смес от двете. Приемете я внимателно и с благодарност, дори и ако не сте съгласни с нея, дори и ако са налице обстоятелства, поради които тя е абсолютно погрешна. Как клиентите ви възприемат играта е мярка за това как тя наистина изглежда според тях, а това е по-важно от това как тя изглежда според вас, защото те са тези, които плащат за стаята.

                                     

Ако сте отделили време и усилия да заложите някои интересни неща във вашата escape room, но те не се забелязват от играчите, най-вероятно те са неефективни. От друга страна, някои елементи трябва да бъдат проектирани да бъдат ефективни и все пак да останат незабелязани, особено когато става дума за безопасност и безопасна работа на механизмите. Практически съвети за това как да направите добър дизайн на стаята си, може да потърсите ТУК.

Важно е да се потърси начин да се разреши на играчите да дадат оценка от разстояние.  Някои хора може да се чувстват притиснати, неуверени или да са интровертни и да им е трудно да дадат мнението си директно. Въпреки това, тяхната гледна точка също е важна.

Някои оператори на стаи много по-добре от други успяват да насочват своите клиенти към сайтовете, където се дават оценки и се споделят впечатления. Някои стаи дори поставят надписи в снимките на отборите в стаята с текст от сорта: "Ние сме нови! Моля, оценете ни в  TripAdvisor и помогнете да се разчуе за нас!” Други стаи активно контактуват с  всеки клиент и го молят за рецензия на по-късен етап.

И след като се налага извода, че оценките и рецензиите безспорно имат значение, възниква въпроса каква да бъде реакцията на разработчиците към отзивите на клиентите си.