Ескейп руум отстъпките


Добрите ескейп стаи не разчитат на сайтове за намаления, групово пазаруване и други подобни услуги. Тези сайтове не са удачни за вас ако искате да развивате продължителна и последователна маркетингова стратегия и за това си има причина: хората, които посещават сайтове за намаления и групово пазаруване се интересуват много повече от отстъпката, отколкото от качеството на това, което ще получат. Това може да навреди на вашия бизнес по няколко начина:

- Вие ще предлагате ескейп игри на хора, които вероятно не са вашата таргет група и не могат истински да се насладят на такива игри. Това вероятно ще доведе и негативни отзвиви от тези хора – не защото вашата стая е лоша, а защото този тип хора не са за този тип забавление;

- Предлагайки ескейп игри под тяхната реална стойност, вие създавате впечатление у хората, че стандартната цена е нереално завишена. Когато хората платят една ниска сума за нещо, те приемат че винаги ще могат да го купуват на тази цена. Това ощетява както вас, така и вашите конкуренти.

Клиенти, които са видели вашата стая в някой сайт за намаления или групово пазаруване, но не са се възползвали от конкретната оферта, вероятно ще чакат нова оферта за намаление. По този начин, дори те да искат да посетят стаята ви, много е вероятно да го отложат във времето за неопределен момент.

От друга страна, хората които могат да оценят услугата, която предлагате и преживяването си в ескейп стаята ви, няма да държат на отстъпката и тя няма да е нещото, което ще ги мотивира да играят.

Всичко това не значи, че не трябва да правите отстъпка. Но тя има смисъл за самите играчи само когато се прави с отношение. Следва да се има предвид, че дори отстъпка от 20% няма особено голяма стойност за тях поотделно, тъй като тя се разпределя между тях. Т.е. за вас са 20%, но за всеки един от тях са само 3-4 лв. Съвсем друго би било, ако отстъпката е направена като реверанс. Например ако вашите клиенти решат да резервират веднага втората ви стая, или ако я предложите на определен играч за рождения му ден. Под формата на кукичка за зарибяване на клиенти, отстъпката наистина не би имала особен ефект върху вашия ескейп руум бизнес.