Get Social!


СоУшълайзвайте в социалните мрежи.

Реално, не ви е нужна някаква кой знае каква супер-стратегия в социалните мрежи за да държите връзка с клиентите си. А и в повечето случаи това е безплатно. Ключовата дума в уравнението е “социални.” Клиентите обичат да контактуват с фирми, които се явяват под формата на реални, приятелски настроени хора, а не някакви фантоми с аватар на куче. Много по-добре ще представите ескейп стаята си, ако заедно с това представите и себе си. Общо взето, това което трябва да правите, е да пускате интересни, но и свързани с ескейп-темата постове. Редовно. Споделяйте с вашето таргет-общество статии, снимки и видеа, които те биха харесали и споделили, тъй като са близко до техните интереси.  Има безплатни приложения, чрез които може автоматично да Туийтвате вашите Фейсбук постове. Важно е и да съобразявайте съдържанието на постовете си с платформата: Facebook и Twitter допускат по-свободен изказ, но в LinkedIn нещата трябва да имат по-професионален и делови облик.

Може успешно да ползвате за популяризирането на бранда си, чрез функционалността на Facebook-таговете. Дайте възможност и поощрявайте вашите клиенти да се тагват на снимките, които сте направили след играта им.  Естествено, добре е да брандирате фотографиите, защото те ще бъдат видяни от повечето приятели на вашите клиенти.  Заснемането на дигитални снимки и качването им в социалните мрежи не струва нищо. Въпреки това, важно е въпросните снимки да са качествени и от тази гледна точка инвестицията във фото техника е съвсем обоснована. Естествено, можете и да рекламирате в социалните мрежи и чрез платени кампании, за което е добре да се обърнете към професионалист.

Друго, което може да направите безплатно, е да поговорите с водещите на Интернет блогове и сайтове за escape игри (или каквито и да е игри), както и други страници, в които се говори за забавление. Попитайте ги дали биха отразили вашата игра, естествено – напълно безпристрастно. Ако сте си свършили работата както трябва (и предлагате приятно изживяване от началото до края), никога няма да ви се налага да си поискате препоръка. Хората, които са харесали играта ви, ще споделят опита си с други хора, защото така искат, а не защото вие сте поискали да го направят. С особена сила важи това, когато става въпрос за хора, които водят блогове.

При всички положения, дори да не сте особено социално активни, опитайте се да бъдете максимално приветливи и коректни спрямо клиентите си (бивши и потенциални).