Подход към клиентите

Най-добрата реклама е „от уста на уста”. Затова, специалното отношение към клиентите, които вече са посетили ескейп стаята ви, е ключово. Ако вие цените и уважавате гостите си, те ще ви промотират. Дори стаята ви да не е най-модерната и технологична стая, респектът винаги ще е на мода и ще се цени високо. Затова, първо трябва да покажете, че цените себе си. Но как?

Дайте заявка, че ще възстановите платената сума на всеки, който не хареса играта.

“Не ви харесва тая работа с ескейп стаите? Окей, ние ще ви върнем парите!”. Ако играта е наистина добра и стаята си заслужава, много малко хора ще се възползват от това предложение. Факът, че го правите обаче, показва увереност в качеството на услугата, която предлагате.  Действително, едно такова предложение ще ви струва няколко игри, но това не е болка за умиране.


Промотирайте вашите конкуренти

Това е друг подходящ начин да покажете, че цените себе си. Звучи невероятно, но всъщност има доста смисъл. Ако имате само една ескейп стая, клиентите няма да се върнат при вас, поне докато не отворите друга. Затова няма логика да им кажете „Довиждане” и да се надявате да си спомнят за вас като му дойде времето. Реферирайки клиентите си към друг escape room, за който сте сигурни че ще им хареса, показва че вие държите повече на тях, отколкото на техните пари. Когато отворите новата си стая, те ще си спомнят, че вие сте били тези, които са ги насочили към друго хубаво преживяване. Естествено, много е вероятно вашите конкуренти да ви отвърнат по същия начин.


Ремаркетинг

Забелязали ли сте, че след като сте посетили даден уеб сайт, след това започвате да виждате негови реклами навсякъде? Това нещо се нарича „ремаркетинг” и е много ефективно. Ако трябва да изберете само една онлайн маркетингова стратегия, то ремаркетингът е тази, на която следва да се спрете. Ремаркетингът ви гарантира, че вашият бранд остава някъде  в главите на вашите клиенти, дори след като са напуснали вашия уеб сайт. Освен това ремаркетингът не е чак толкова скъп, дори е по-евтин от страндартните pay-per-click онлайн кампании. Той работи единствено ако вече имате посетители на уеб сайта си, така че не харчете излишно пари докато трафикът ви е все още твърде нисък.


Брандирайте и подарявайте

Сложете логото си на някакви малки, но често употребявани предмети и ги давайте на клиентите си. Като жест. Не е нужно да е на всички. Давайте ги на който ви харесва. Ако ви е харесал на вас, вероятно се харесва и на другите хора. Би било ако ако такъв човек има вашето лого в джоба си.

Естествено, не всичко може да е подарък. Брандираните тениски например могат да бъдат скъпи и не е икономически обосновано да се подаряват. Някои хора колекционират T-шърти от местата, чашки-шотчета, магнити за хладилници и други вещи от местата, които са посещавали, особено ако са туристи. Всеки път, когато някой облече тениска с вашето лого, вие получавате безплатна реклама. Брандирането обаче се прави постепенно: не поръчвайте твърде много от рекламните артикули ако скоро сте стартирали, иначе има опасност да затворите пари.


Давайте на клиентите си отстъпки за следващите резервации.

Ако имате повече от една ескейп стая, вие можете да препращате клиентите си от едната в друга. Може да им дадете отстъпка ако направят резервацията си веднага. Това естествено трябва да бъде правено от оператора на стаята ви. Понеже няма как да следите непрекъснато служителите си дали изпълняват точно препоръките ви, сложете голям надпис на изхода: „Попитайте как да вземете отстъпка от 10% за следващата си игра!” Отстъпките не са нещо ключово за ескейп-бизнеса. Дори се смятат за вредни. Затова, на пръв поглед може да изглежда, че една такава отстъпка няма принципно основание. Но не е така: имайте предвид, че тези групи може никога да не се върнат при вас. Хората обичат отстъпките, които са им направени с уважение и отношение (а не от сайтове за групово пазаруване) и са склонни да препоръчват компаниите, които им ги правят.

Въпросник за клиенти

Взимайте фийдбак от клиентите си винаги, когато можете. Помолете ги да попълнят форма за отзиви или обучете персонала си как да получава тези отзиви в устна форма. След това анализирайте тези отзиви. Много е полезно да имате наблюдения върху настроенията на играчите след играта. Освен това, по този начин и самите те разбират, че тяхното мнение е ценно.