Стартирате escape room?

Escape room бизнесът има някои специфики в сравнение с останалите инициативи, които ти и твоите партньори бихте могли да предприемете ако имате достатъчно свободно време и пари. Тези специфики може да се окажат препъни-камък, но те са и големият чар на бизнеса с ескейп стаите, който е:

  • Абсолютно непредсказуем

Най-голямата загадка в бизнеса с ескейп стаите е какво ще стане със самите стаи. Никой в момента не знае дали хората ще продължат да посещават стаи и дали няма да им писне. Дали това е само временно явление или може да стане мания? Никой не знае също така колко време е живота на една стая. Има стаи на 2-3 години, които признават, че има отлив от посещаемостта в местата, в които са ситуирани. 

  • Дразнещо бутиков

Escape стаите не са евтини. Дори напротив. В повечето случаи, ако изчислиш, че една нова стая ще струва да речем, 30 000 лв. - накрая ще се окаже че струва двойно повече. Естествено, има и някои интересни начини да си спестите пари, но това е въпрос на късмет. Вероятно ще се наложи да изработиш всеки един елемент от нея 3 пъти, за да се получи както трябва. Вероятно докато правиш стаята си, ще откриете че излизат нови и нови стаи, коя от коя по-добре направени.

  • Новаторски, предизвикателен и интересен

Никога, докато ти и твоите партньори се занимавате с една escape стая, няма да скучаете. Може да си оскубеш косите или да скачаш от радост, че най-накрая нещо, което си измислил се е получило, но никога няма да седиш на бюрото си с вдигнати крака и да хвърляш топчета от носа си в близката саксия. Стаята ще те предизвиква непрекъснато. За всяко умение, което не притежаваш, стаята ще изисква да намериш подходящия специалист или в повечето случаи: екип от специалисти. А такива няма много. Възможно е да се срещнеш с 10 майстора, които ще ви кажат, че "такива екзотики ние не правим" и най-накрая ще се изненадате от себе си като си направите нещото сами. Е, има и опасност да отидеш

  • Модерен 

Да, escape стаите са едновременно приключенски, интелектуални и реални. Затова са модерни. Минаха времената, когато беше яко да си онлайн. Сега трикът е да си офлайн. Да може да си с истински хора на истинско място. Да махнеш маската и да имаш шанса да се проявиш, но също и възможност да се изложиш.

  • Социален и шарен

Изработката и управлението на един ескейп руум бизнес изискват различни познания, които почти никой не притежава в комплект. Затова ще ти трябват партньори, с които ще трябва да се разбираш. Може да си човек, който си има мнение и е пълен с добри идеи - окей. Но от някои идеи ще трябва да се откажеш, защото идеите на твоите партньори може да са по-добри от твоите. Може да си мислиш, че си способен направиш перфектната стая, но партньорите ти да те убедят, че е по-добре да купите вече готова. Защото партньорите ти да те познават... и колкото и да ти се иска ти да си проектанта, много е възможно всъщност твоята правилна роля да е на мениджъра. Ескейп стаята ще те срещне не само с партньорите ти, но и с много други интересни и интелигентни хора, които просто ще дойдат да играят.